cadeaus voor haar

Tips: Zo Vindt Je Een Origineel Cadeau Voor Haar

Zou het niet geweldig zijn als er een stappenplan bestond om voor iedere vrouw een passend cadeau te vinden? Eén dat bovendien uniek is? In dat geval heb je geluk, want met behulp van een enquête (16-30 jaar) weten we nu wat vrouwen graag willen als cadeau. Met deze tips kan je voor iedere vrouw en voor alle gelegenheden een bijzonder cadeau vinden!

Tip 1: Cadeaus die veel vrouwen leuk vinden

Als we kijken naar wat vrouwen graag krijgen, dan zijn er een paar cadeaus die standaard gewaardeerd worden. Het gaat om geschenken zoals sieraden, cadeaubonnen, samen op uitstap gaan, bloemen en soms parfum. Helaas kan je niet eender welke van deze cadeautjes geven: Je moet er een persoonlijke touche aan geven en weten dat ze van haar partner een ander soort cadeau verwacht dan van een vriendin. Bij de volgende tips wordt dit allemaal duidelijk.

Tip 2: Niet alle vrouwen zijn dezelfde 

Met de cadeaus van tip 1 heb je een grote kans dat ze het cadeau leuk vindt, maar dat wil zeggen dat er nog steeds een kleine kans bestaat dat dat niet het geval is. Daarom werken die geschenken alleen als je haar goed genoeg kent en weet wat ze wel en niet graag krijgt. Ook details zijn belangrijk: krijgt ze graag oorbellen, maar is ze allergisch voor sommige metalen, dan moet je daar absoluut rekening mee houden.

 

Een ander cadeau waar je misschien aan denkt, is een doos pralines. In films en series zien we dat het een veel voorkomend cadeau is tussen vrouwen. Maar tot mijn verbazing liet 1 op 5 vrouwen weten (van de enquête) dat ze niet eens chocolade lusten. Je moet haar dus voldoende kennen voor je zomaar iets kan geven.

Tip 3: Haar leeftijd is belangrijk

Deze tip sluit aan op cadeaus die niet alle vrouwen willen. Uit de ondervraging blijkt dat sommige dames tussen de 20 en 30 jaar nog steeds speelgoed of cadeaus voor kinderen kregen. Dit is niet iets waar vrouwen naar uitkijken. Ook kreeg iemand eens een boeket met knuffelbeertjes.

Zij gaf haar mening: “Ziet er leuk uit, maar wat moet ik met 30 beertjes?” Als je dus out-of-the-box denkt, probeer dan toch iets nuttig te geven.

Tip 4: Relatie tussen gever en ontvanger

Ik zal nu kort vertellen welk cadeau ze van welke persoon wil krijgen:

Een vrouw wil het liefst dat haar partner een uitstap of activiteit plant voor hen samen. Daar bovenop kan je ook bloemen, sieraden en soms kleren cadeau doen als je haar smaak kent. 

Van een vriendin krijgt ze graag iets wat past bij haar interesses of hobby’s. Leest ze graag? Geef dan een boek van haar favoriet genre of auteur. Kookt ze graag? Geef dan kookgerei of een bakmix. Weet je nog niets, geef dan een cadeaubon voor haar favoriete winkel.

Je zus kan je het meest plezier doen door meer tijd samen door te brengen of iets rond hobby’s en interesses. Plan of geef iets i.v.m. jullie overeenkomstige interesses.

Voor je moeder kan je rond Moederdag of haar verjaardag samen op uitstap gaan, een verwendag bijvoorbeeld. Lukt dat niet? Dan kan je haar die dag helpen met bv. het huishouden zodat ze een welverdiende rustdag heeft. 

 

Aan je dochter geef je geen kleren meer vanaf dat ze haar eigen stijl en smaak ontwikkeld. Ze houdt meer van een leuke activiteit met haar ouders en apprecieert altijd een beetje cash.

Tip 5: Cadeaubonnen werken altijd

Haar partner is de enige die meer moeite moet doen dan een cadeaubon geven. Zowel vrienden als familie kunnen haar een enorm plezier doen met een cadeaubon voor een van haar favoriete winkels. Als je niet weet waar ze graag gaat shoppen, dan kan je dat heel eenvoudig en discreet vragen.

Tip 6: Originele cadeautjes

Ken je haar smaak en interesses zeer goed en wil je een blijvende indruk achterlaten? Dan kan een uniek cadeau zoeken dat ze nog nooit heeft gekregen. Er zijn meerdere webshops die zich hierin gespecialiseerd hebben. Je vindt er alles: van humoristische cadeaus tot nuttige gadgets tot ongewone decoratie. Bekijk zeker eens onze Top 10 originele cadeaus voor vrouwen!

Tip 7: Alle moeite wordt geapprecieerd

Er zijn twee dingen belangrijker dan het cadeau zelf: de moeite die je hebt gedaan en de tijd die jullie samen beleven. Mensen zijn sociale wezens, het zou dus waardeloos zijn om een cadeau af te geven om onmiddellijk weer te vertrekken. Is het een verjaardag of feestdag, maak er dan ook echt iets leuk van. Dat is onbetaalbaar.

Tip 8: Geld voor verre familie

Deze laatste tip is voor tantes, nonkels, grootouders, etc. bedoeld. Soms ken je een persoon niet goed genoeg om een passend cadeau te vinden. Gelukkig is het een normale zaak om met nieuwjaar geld cadeau te geven aan de jongere generatie. Op die manier wordt de ontvanger nooit teleurgesteld. Om van geld echt een leuk cadeau te maken, kan je het verpakken in een mooi persoonlijk kaartje.

Met deze tips wordt het al een stuk eenvoudiger om een vrouw te verrassen én een leuke tijd te bezorgen. Voor nog meer inspiratie, bekijk onze cadeaus voor haar. Je beste strategie is altijd om meer tijd door te brengen met de mensen van wie je houdt. Want een cadeau vinden, begint altijd bij iemand leren kennen. 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen