Tips voor KrokoGifts' Opblaasbare Bokskegel

Tips voor KrokoGifts' Opblaasbare Bokskegel

Bij KrokoGifts vinden we het belangrijk dat onze producten zo lang mogelijk meegaan. Daarom testen we onze meest kwetsbare producten om de do's en don'ts met onze klanten te kunnen delen. Hier zijn onze tips voor het gebruiken van onze opblaasbare bokskegel:

Algemene informatie op de verpakking

  • Afmetingen wanneer opgeblazen: 145 x 43 cm
  • Materiaal: scheur- en impactbestendig PVC
  • Kan onderaan gevuld worden met water of zand, zodat hij altijd recht komt te staan
  • "Geen speelgoed. Niet geschikt voor kinderen." staat op de verpakking. Na het testen, concludeerden we dat deze bokskegel veilig is voor bijna alle personen. Waarschijnlijk bedoeld men met "kind" eerder baby's, peuters en kleuters. Als een volwassene op volle kracht tegen de bokskegel slaat, is het natuurlijk niet veilig voor een jong kind om dicht bij de kegel te komen. Als een kind met de bokskegel speelt, adviseren we dat een volwassene toezicht houdt. Wij rekenen op het gezond verstand van de gebruiker. 

Het opzetten van de bokskegel

Behalve water, kan de bokskegel onderaan ook gevuld worden met zand. Het opzetten van de bokskegel hangt af van welke vulling u gebruikt.

Water: Blaas de kegel op zodat hij ongeveer 9/10 gevuld is met lucht en zijn uiteindelijke vorm al heeft. Giet dan (eventueel met een trechter) +/- 3 liter water in het onderste compartiment en zorg dat je het goed sluit. Blaas de bokskegel verder op tot hij volledig met lucht gevuld is. Tijdens dit proces zal de kegel al rechtkomen. 

Zand: Vul het onderste compartiment met +/- 3 kilo zuiver zand (zonder schelpjes of steentjes) en sluit dit goed af. Blaas vervolgens de bokskegel volledig op. 

In het begin kan het dat de kegel niet recht komt te staan en dat hij niet terugkomt wanneer je hem slaat. Door een beetje lucht af te laten of bij te blazen, zal de bokskegel uiteindelijk even goed werken als wanneer je hem met water vult. 

Niet alle vloeren zijn geschikt

Gebruik deze opblaasbare bokskegel niet op een vloer met splinters, scherven of andere puntige of oneffen oppervlakten. Zo vermijd je dat er kleine scheurtjes of gaatjes inkomen waar er water of lucht kan ontsnappen.

Zorg dat er minstens 6 vierkante meter plaats is om de bokskegel te gebruiken zonder de kegel of de omgeving te beschadigen.

Water versus Zand

Hier bespreek ik enkele voor- en nadelen van water en zand als vulling onderin de bokskegel:

Water: Het voordeel van water is dat de kegel sneller rechtkomt. Het nadeel is dat water sneller kan ontsnappen via kleine gaatjes.

Zand: Het voordeel van zand is dat de kans op een lek bijna onmogelijk is (zolang het geen schelpjes of steentjes bevat). Het nadeel is dat de kegel moeilijker rechtkomt. Bij onze test duurde het een paar dagen tot hij plotseling perfect begon te werken.

Hoger slaan om schade te vermijden

Kleine reparaties om de levensduur te verlengen

Wanneer er een gaatjes ontstaat waar water langs ontsnapt, raden wij aan om het gat aan te duiden met een alcoholstift. Vervolgens maak je het onderste compartiment leeg. Daarna doe je contactlijm op het gat en laat het enkele uren tot een dag drogen. Nu kan je de bokskegel weer vullen en gebruiken.

Je kan ook zand kiezen in plaats van water om een lek te vermijden in de toekomst.

Heeft u vragen of problemen? Wij staan altijd klaar om te helpen. 

Contact

Terug naar blog

Reactie plaatsen