een vrouw geeft een cadeau aan een andere vrouw

8 Tips om het Beste Cadeau te Vinden voor een Jonge Vrouw

Het is niet altijd even gemakkelijk om het perfecte cadeau te vinden voor vrouwen in je omgeving. De ene keer zijn al je goede cadeau ideeën al opgebruikt, de andere keer weet je totaal niet wat die persoon graag wil.

Daarom heb ik hierover een vragenlijst opgesteld en vrouwen uitgenodigd om deze in te vullen. De meeste antwoorden kwamen uit de leeftijdscategorie 20-29, gevolgd door leeftijd 16-19. Na het analyseren van de antwoorden, zijn dit de tips die je zeker zullen helpen om een leuk cadeau te vinden voor eender welke vrouw:

Tip 1: Cadeaus die veel vrouwen graag krijgen

Als we kijken naar wat vrouwen graag krijgen, dan zijn er enkele antwoorden die regelmatig voorkomen. De kans is dus groot dat deze cadeaus in goede aarde vallen. Zorg wel dat het cadeau van goede kwaliteit is en houd er rekening mee of ze bijvoorbeeld gouden of zilveren oorbellen draagt.

Hoewel je met deze cadeaus punten kan scoren, zal je bij onze andere tips zien dat men sommige cadeaus graag krijgt van de ene persoon, maar liever niet van de andere.

Tip 2: Let op voor cadeaus die niet alle vrouwen leuk vinden

 jong koppel heeft ruzie
Image by gpointstudio on Freepik

Als iemand zegt "cadeau voor een vrouw", dan denk je misschien aan de typische voorbeelden zoals bloemen, juwelen en pralines. Dat komt omdat er een iets van waarheid in zit: Er zijn wel vrouwen die dit graag krijgen, maar voor andere dames geldt dat dan totaal weer niet. Uitkijken dus!

Het slechtste cadeau dat je kan geven, is natuurlijk iets wat ze net niet wil. Zelfs zaken waarvan je denkt dat iedereen er van houdt, kunnen bij die ene persoon toch afschuwelijk blijken. Zo blijkt dat ongeveer één vijfde van de ondervraagden géén chocolade lust. Als je zo iemand pralines zou geven, dan toon je dat je die persoon niet goed kent.

wat vrouwen niet willen krijgen

Tip 3: Houd rekening met haar leeftijd

Je zou denken dat iedereen de leeftijd van de ontvanger in het achterhoofd houd bij het kiezen van een cadeau, maar dat blijkt helemaal niet het geval. Zo kreeg een van onze respondenten op 19-jarige leeftijd nog een spelletje van Hello Kitty cadeau. Speelgoed en knuffeldieren zijn voor de meeste vrouwen niet iets wat ze als geschenk willen.

teddybeer boeket

Een ander cadeau dat niet in de smaak viel, was een boeket kleine beertjes. Hoewel dit er mooi uit zag, kan je niet zomaar iemand opzadelen met allemaal beertjes die verder geen nut hebben. Als je dus iets ongewoon geeft, zorg dan dat het ten minste bruikbaar is.

Tip 4: Zoek haar favoriete winkels en geef een cadeaubon

Als je niet zeker weet wat ze graag krijgt, baseer je dan op wat ze graag koopt. Ken je de winkels waar ze graag kleren, make-up of parfum koopt? Dan is dat de inspiratie die we zoeken!

90% van de vrouwen geeft aan dat ze tevreden zijn met een cadeaubon voor een winkel waar ze regelmatig gaan. Als je zelf iets zou kopen uit haar favoriete winkel, dan is het nog niet zeker dat zij het leuk vindt. Geef haar daarom een cadeaubon voor haar favoriete winkel. Succes gegarandeerd! 

cadeaubon voor vrouwen

Tip 5: De band tussen de gever en ontvanger

Zoals eerder vermeld, krijgen vrouwen sommige cadeaus liever van de ene persoon en andere cadeaus van de andere persoon. Hier zijn cadeautips voor iedere gever of ontvanger:

Cadeau voor vriendin (partner)

Uit de test blijkt: Je vriendin wil het liefst dat je haar mee neemt voor een uitstap of om samen een leuke activiteit beleven. Als je dan een fysiek cadeau geeft, dan zijn bloemen, sieraden of kleren een goede keus. Zorg wel altijd dat het cadeau een persoonlijke touche heeft en dat je haar smaak kent.

Cadeau voor vriendin (door vriendin)

Om een cadeau te vinden voor een vriendin, kan je eerst iets proberen vinden i.v.m. haar interesses of huidige situatie. Houdt ze van lezen, geef dan een boek. Gaat ze verhuizen, geef dan iets wat ze kan gebruiken in haar nieuwe thuis.

cadeau wordt gegeven

Is er niets specifiek wat je kan geven? Dan is een cadeaubon voor kleren, beauty producten of parfum een aanrader! Kies dus zelf geen kledingstukken om haar te geven, want die kunnen altijd tegenvallen. Samen iets leuks doen, is uiteraard ook een leuk geschenk.

Cadeau voor moeder

Voor Moederdag of haar verjaardag een cadeau vinden, is heel eenvoudig. Of je haar nu verwent met een uitstapje, haar thuis verwennen of met een persoonlijk cadeau, als het maar uit het hart komt!

Cadeau voor zus

Als je haar interesses kent, dan kan je een cadeau daar zeker op baseren. Maar wat ze het liefst krijgt van haar broers en zussen, is samen meer tijd beleven. Kijk naar jullie gemeenschappelijke interesses en plan iets leuks!

Cadeau voor dochter

Uit de antwoorden (vooral leeftijd 20-29) is een iets zeer duidelijk geworden: Zowel van vader als moeder zijn kleren niet langer een gewild cadeau, integendeel. Vrouwen geven aan dat ze liever: samen iets leuks doen, iets krijgen i.v.m. hun hobby's of gewoon wat geld ontvangen.

Tip 6: Originele cadeautjes of gadgets

leuk cadeau voor vrouw

Kan je haar heel goed inschatten maar heb je toch nood aan inspiratie? Dan kan je ideeën opdoen bij cadeau-webshops voor unieke geschenken. Je kan daar alle ideetjes bekijken, van ongewone maar nuttige gebruiksvoorwerpen tot coole decoratieve items. Als je deze tip eens wil uitproberen, bekijk dan zeker de cadeaus voor vrouwen van KrokoGifts!

Tip 7: Alles wat moeite kost, wordt geapprecieerd! 

Bij het kiezen van een cadeau voor vrouwen is het cruciaal om te onthouden dat de meeste waarde hechten aan inzet en aandacht boven materiële zaken. Gezamenlijke ervaringen, zoals uitstapjes, worden vaak meer gewaardeerd dan traditionele cadeaus. Overweeg een dagje uit te plannen, zoals samen lunchen of winkelen, voor een persoonlijkere en gedenkwaardige gift. Het draait meer om het creëren van blijvende herinneringen en laten zien dat je moeite doet, dan om het materiële aspect van het cadeau.

Tip 8: Weet je écht niets, geef haar dan een kaartje met geld

zelf geschreven cadeau kaart
Image by rawpixel.com on Freepik

 Deze tip is vooral van toepassing op verdere familieleden zoals tantes, nonkels, neven, nichten en grootouders. Als je niet genoeg tijd hebt kunnen besteden met een persoon, dan is het vaak moeilijk om iets persoonlijks te kunnen geven. Maar dat hoeft geen probleem te zijn: liever een extra zakcentje dan een cadeau dat niet bij jou past. En door er een kaartje bij te geven, kan je er toch een persoonlijke touche aan geven.

Waarschijnlijk heb je ondertussen al een paar goede ideeën opgedaan, maar geen nood als je nog geen concreet plan hebt. Met deze tips en een kleine brainstorm vind je zeker iets wat jouw feestvarken zal waarderen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen